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Bibimbap(비빔밥)

제이포레스트 2020. 4. 29. 18:39

Bibimbap is possibly one of the most well-known and loved Korean dishes to so many people.

Rice topped with sautéed beef and a variety of colorful vegetables that is mixed at the table with spicy gochujang. A hint of sesame oil helps bring out the flavor.
쌀밥에 고기볶음, 갖은 나물과 고명을 올리고 고추장에 비벼 먹는 음식이다. 참기름을 첨가하면 더욱 맛있다.


Bibimbap is a famous vegetarian dish heaped with cooked herbs and garnishes, all mixed in delicious red pepper paste. It’s quite easy to make, so give it a whirl.

갖은 나물과 고명을 올리고 고추장을 비벼 먹는 대표적인 채식 메뉴 비빔밥. 만드는 법도 그리 어렵지 않으니 어디 한번 비벼볼까?

[Bibimbap Recipe]
1. Prepare wild herbs, mushrooms, zucchini, carrots, and leafy greens that you like. Slice up the thick ones.
2. Heat oil in a pan and stir-fry each ingredient separately.
3. Put rice in a bowl and neatly stack each ingredient (vegetables & garnish). * Add an egg (sunny side up) or meat on top, depending on your dietary preference.
4. Add some gochujang (red chili paste) to taste and done!

[비빔밥 만드는 방법]
1. 나물, 버섯, 호박, 당근, 새싹 등 취향에 맞게 재료를 준비하고, 굵은 것은 채 썬다.
2. 달군 팬에 식용유를 두르고 준비한 채소를 각각 볶는다.
3. 밥을 그릇에 담고 볶은 채소와 고명을 가지런히 올린다. (비건이 아니라면 계란이나 고기를 올려도 좋다.)
4. 양껏 고추장을 얹으면 완성!

 
조리법 출처 : korean.visitseoul.net